neděle 2. září 2018

Kontrolka na vaší palubové desce

Co děláte když začne svítit kontrolka na vaší palubové desce auta ?
Zpozorníte, pokud nevíte co přesně kontrolka znamená( my ženy s tím míváme občas problém), tak začneme mít strach, že ani nedojedeme, že je to něco vážného a pod. Pokud to ovšem není kontrolka benzínu nebo nafty. Ta upozorní a když situaci neřešíme, tak po určitém počtu kilometrů auto stejně dál nejede. Může to být také kontrolka, že vám dochází olej a je nutná určitá údržba. O vaše milované autíčko máte zajisté strach. Tak situaci řešíte, to dá rozum.
Podobné je to s našimi životy. Někdy nás naše negativní prožívané emoce upozorňují, že něco není v našem životě v pořádku. Ale co děláme my?
Většinou je ignorujeme, potlačujeme a schováváme před ostatními a mnohdy i sami před sebou. Než bychom si je připustili zaháníme je jídlem, kouřením, alkoholem, hraním automatů, sexem apod. Ale to utečeme jen a jen na chvíli. Oni nás tyto emoce stejně doženou.
Je to jako kdyby vám v autě svítila kontrolka, že vám dochází olej a vy jste ji přelepili žvýkačkou, aby neblikala a nebyla vidět. Co se stane za čas, víte sami. Zadřete motor.
Co se stane s emocemi a problémy, které neřešíte ? Vaše tělo už neví jak na sebe upozornit, tak zvolí nemoc. Nemoc je signál těla, že je ve vašem životě opravdu něco špatně. I já jsem kdysi neposlouchala signály svého těla a přivodila jsem si astmatický záchvat viz . odkaz níže. http://www.studiodaja.cz/eft-terapie/vyresene-pripady
Emoce jsou úžasným ukazatelem toho, jestli jsme v souladu se svým životem nebo v nesouladu. Troufám si říci, že většina lidí je dnes spíše v neustálém stresu, napětí, strachu, zlobě, zoufalství, nenávisti apod. Zkuste si někdy uvědomit co se nám tyto emoce snaží říci.
Pokud porozumíte svým emocím, můžete ovlivňovat snáze svoje myšlenky.
Pokud budete ovlivňovat svoje myšlenky změníte i svá přesvědčení.
Pokud změníte přesvědčení změníte i vaše slova.
Pokud změníte sílu svých slov, myšlenek a emocí a propustíte vaše strachy, zlobu, zášť jste schopni změnit opravdu svůj život.
Věřte, že se vám zlepší nejen vaše vztahy ale i vaše zdraví. To už stojí za to nemyslíte ?







Žádné komentáře:

Okomentovat